Home

Wedvlucht Charleville 12-04-2015

Wedvlucht Charleville op 12 April voor 914 duiven.

Los 11.00  uur. 1e duif 12.26.30 uur. Snelheid `1714.699  m/pm.

 De wonderduivin van Ide Hoefs uit Rekem slaat weer toe !

Met 1-2-5-6 en totaal 18 prijzen van 26 duiven geeft die Belg duivenles !

Zoek de zon op, het is zo fijn. Dat liedje zongen we afgelopen vrijdag. We gingen toen geloven dat de zomer was aangebroken. De zon die scheen de ganse dag met gevolg dat de temperatuur opliep tot meer dan 20 braden. De ijsman had het druk en op de terrassen was geen stoel meer onbezet. Het schuimend bier werd rijkelijk getapt. Iedereen was vrolijk en blij en energiek. Er werd gemeend dat dit mooie weer een zomerlang zou duren. Helaas, op zaterdag konden de opgestroopte mouwen weer omlaag. De dag begon met een grijze bewolking waaruit hier en daar nattigheid viel. En daarom zag het er naar uit dat onze duiven in Charleville moesten wachten op beter weer. Op de zon die in de middag zou gaan schijnen. Zo was de verwachting. Maar jammer genoeg

bleef die zon weg of kwam maar eens af en  toe voor korte duur van achter het grijze wolkendek te voorschijn. En op de vluchtlijn voor de duiven bleef het alsmaar knoeien. En toen het bericht kwam dat het lossen werd uitgestel tot zondag kon men niks anders dan te berusten met dit besluit. Evenwel met grote tegenzin. En als de weermannen niet liegen dan zouden we op zondag een zomerse dag krijgen. Met dit gegeven moesten we het doen. En zo gingen we dan de zaterdag uit om na het slapen aan een nieuwe dag te beginnen. De zondag. En die begon al direct hoopgevend. Bij het hanenkraaien was de zon als present. Echter nog niet met volle kracht. Nog niet zo sterk dat ze met haar stralen de mist hier en daar kon oplossen. We kregen het bericht van de afdeling dat het ten noorden van de losplaats nog al nevelig was en dat die binnen niet al te lange tijd verdwenen zou zijn. En wachten duurt lang! Maar toch was het om 11.00 uur geklaard. Op die tijd was de hemel blauw en stond er voor de duiven niks in de weg om naar huis te vliegen. Toen de fluit ging en de korven geopend werden was het een geharrewar. Als de bliksem snelden de duiven de ruimte in. Hun vertrek liep als gesmeerd. Met een tamelijk briesje van achteren waren ze in een ommezien uit het zicht. En dat was veel belovend. En thuis hadden zich de melkers al tijdig in de tuin geposteerd. De grootste optimisten die stonden al om 12.00 de lucht in te staren. Ja, je weet maar nooit! Er werd over het algemeen geschat dat de duiven, gezien ze hulp hadden van de wind, wel ruim anderhalf uur nodig zouden hebben om hun hokken te bereiken. Maar met die schatting had men het toch mis. Het was Ide Hoefs uit Rekem die al verschillende minuten voor half een heel wat gewemel boven zijn hok had hangen. En om 12.26.30 uur viel zijn eerst getekende op de klep. En welke was dat? Breek me de bek niet open! Ide had zijn duivin met ring 3-5140260  natuurlijk hoog op zijn verlanglijstje staan. Hoe kan het ook anders. Het vorige seizoen van 2014 werd die duivin tot Miss-Maaskant gekroond. Niet alleen door haar schoonheid maar nog meer door haar talent. Want deze toffe dame liet toen de hele concurrenten van het samenspel liefst 3 keer in diepe rouw achter. Daar was geen kruit tegen gewassen. Het contrast van haar macht kon bijna niet groter. En nu gaat het er op lijken dat deze duivin het nog eens dunnetjes gaat over doen. Ze walst weer het hele samenspel plat. En wat was het gehele resultaat wat Ide Hoefs neerzet? Ga er bij zitten want U zou wel eens van de sokken kunnen gaan. Hij maakt een uitslag om in te lijsten en die is: 2-5-6-13-15-43-45-47-54-63-65-138-161-207-209-211 en 256. Dat is voor menigeen een paar maten te groot. Daar doen we onze pet voor af we en feliciteren die veelpleger van ganser harte met dit enorme succes. Proficiat !!!!!

De volgende in de top tien, en de winnaars van het brons, zijn de winnaars van de vorige vlucht Marche met name de combinatie Janssen-Hertog. Met hun prijzen aantal van 3-155-162 en 187 brengen Miep en Pieke weer een fraai kwartet in de uitslag. Heel knap gescoord. Het duo Zinken-Coumans die lieten ook weer zien voor wat ze in staat zijn. Met 18 prijzen van 27 duiven en te beginnen met 4-44-46-57-58-59-66-67-90-92 grabbelen ze behoorlijk in de prijzenpot. Dat deed ook Jan Schmitz van de Blauwe Doffer. Het  had niet veel gescheeld of hij had zijn hele ploeg van 21 duiven in de lijst staan. Nu is hij tevreden met <schrik niet> 17 prijzen. En niet ergens in de achterhoede. Jantje kreeg zijn kleppers als kralen in een rozenkrans terug. Zijn eerste 10 kleppers tikten aan als 7-9-23-25-29-36-69-72-83-95. Het moet nog niet gekker worden bij die gabber. De generale kampioenen van 2014, het duo Smeets-Penris uit Urmond, die hebben een naam hoog te houden. En dat doen ze dus ook. Deze gasten hebben een langzame start maar als ze eenmaal hun cadans hebben gevonden dan is het ook goed raak. Dat ze er zitten aan te komen laten ze zien met de 9e plaats in de neus van de uitslag. De liefhebber die de top tien vol maakt is een nieuweling bij het samenspel. Het is de Maas-Mechelenaar  met de naam L.Verheijen en heus geen kleine jongen. Met zijn  debuut slaat hij de plank niet mis. Zijn 10e prijs in het topje van de uitslag en daar nog een handvol andere prijzen bij, is zijn eerste optreden bij het samenspel al zeer indrukwekkend. Dit waren dan de toppers van deze vlucht. Er waren 49 deelnemers aan de start gekomen waarvan er 39 in de uitslag zijn te zien. De winnende wonder duivin van Ide Hoefs die haalde een snelheid van bijna 103 kilometer p/u en de laatste prijsduif (270) die om 12.47 uur in Geleen werd geklokt haalde nog 88,75 km. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en voor de volgende vlucht alvast succes gewenst.

Pie. Schepers.       

Copyright © 2013. All Rights Reserved.