Home

In Memoriam Gerrit Bours

In Memoriam

Gerrit Bours uit Elsloo.

 

Een grote massa duivenliefhebbers zijn op de ochtend van 14 april helemaal uit hun doen geraakt toen ze in de krant het overlijdensbericht lazen van de 61 jarige Gerrit Bours uit Elsloo. Ogen werden open gesperd en emoties welden bij hun op.  Dat is toch niet waar zeker was ieders  ongeloof. Dat is de  Gerrit Bours toch niet die gisteren op Charleville nog een hele rits prijzen won bij  het SS-Beek-Bug en bij de WEFO ?  Dat is toch die bewuste duivenliefhebber niet die tot de toppers behoort van Limburg ?

Nee, dat zal toch niet waar zijn

zeker? Met deze vragen bleven menige duivenliefhebbers achter tot het moment kwam dat ze de bittere waarheid  te horen kregen. Toen werd het stil om hun heen en ze raakten verstomd en verbijsterd. In gedachten raakten ze in gevecht tussen verstand en gevoel. Dat moet een vergissing zijn van God. Waarom moest Gerrit Bours het zijn die dit aardse leven moest verlaten. Heeft God nog wel vrienden onder de duivenliefhebbers? Het is schimmig, het is onbegrijpelijk. Gerrit begon aan het duivenseizoen van 2015 weer als een groot kampioen. Zijn laatste duivendaden waren afgelopen zondag op de vlucht Charleville. Bij zijn samenspel Beek-Bug won hij tegen 1317 duiven de prijzen als: 14-28-29-36-79-132-133-134-147-169-176-246-286-288 en  289 en bij het elitecorps van de WEFO met een deelname van 1515 duiven presteerde hij het om met de prijzen als 45-76-78-97-201-300-303-306-323-352 en 360 uit de slag te komen. Nooit zullen we zijn naam in de uitslagen meer tegen komen. Een grote concurrent en duivenvriend heeft plotseling het heden met het eeuwige verwisseld. Het is zwart om ons heen. Beek-Bug en de WEFO is in rouw. Voor zijn sterven is geen troost mogelijk. Maar in de gedachten van zijn duivenvrienden zal hij blijven bestaan. Zijn naam is eeuwig in de duivensport.

 Alle duivenliefhebbers betuigen hun innige medeleven aan zijn vrouw en kinderen  bij de zware slag die hun zo plotseling heeft getroffen. Het is hun niet mogelijk om hun bij dit verlies te troosten. We wensen hun heel veel sterkte toe en hopen dat ze mekaar tot steun zullen zijn.

 

Gerrit Bours

 

 

 

Samen onze duivensport

Samen concurrent, Samen soms slecht, Samen soms heel goed, Samen verdriet en Samen moed. Nu verder zonder jou doet pijn, te weten om nooit meer samen te zijn.

 

Rust zacht Gerrit.

Namens al je duivenvrienden !!

 

Pie Schepers.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.