Home

De top drie van SS-Maaskant

De top drie van het Samenspel Maaskant 2019.

 

Het seizoen van 2019 dat hebben we er weer opzitten. Het is een seizoen geweest dat nogal wat storingen teweeg bracht. Bij de start was het te koud en te guur en te midden van het seizoen wat het bloedheet. Zelfs zo gloeiend heet dat enige wedvluchten werden afgelast en diversen vluchten werden ingekort. Dat hierdoor heel wat duiven, waaronder veel jonge duiven, hun thuishok niet meer bereikten dat wordt gelinkt aan die omstandigheden. Dat het niet altijd gaat zo als we het graag zouden willen dat hebben we weer moeten ondervinden. Het is nog zelden of nooit voorgekomen dat de duivensport nu eens door niets werd gestoord. Elk seizoen is er wel altijd wat dat ons niet lekker zit. Wanneer is alles volmaakt? Maar hoe dan ook, elk seizoen vind altijd weer zijn einde met een gevolg dat er menige eerste prijswinnaars en kampioenen het erepodium haalden. En het zijn praktisch altijd de besten waarvoor de vlag in top gaat. Namelijk voor de drie liefhebbers die op het ereschavot komen als Generaal Kampioen. Deze liefhebbers zijn zo bijzonder succesrijk geweest in het seizoen van 2019 dat ze met trots voor de fotograaf mogen poseren. Een daverend applaus krijgt……..

 

Ger Conjour. (1) Hij is de man die in dit seizoen zijn meesterschap toonde. Met drie overwinningen op zak en met regelmatig aanwezig te zijn in de spits van de uitslagen wist hij het klaar te spelen om 1ste Generaal Kampioen te worden. Op de vlucht Isnes van 16 juni en de vlucht La Souterain op 22 juni was hij ongenaakbaar en vloerde hij alle deelnemers in het samenspel. En dat deed hij nog eens netjes over op de vlucht Isnes van 25 augustus bij de natour. Om het ronduit te zeggen was Ger Conjour nagenoeg in elke vlucht opmerkelijk aanwezig met zijn eerst getekend en eerst geklokt duif. Het is duidelijk dat hij begint uit te groeien tot één der beste spelers in het zuiden van Limburg. Door de jaren heen heeft hij zich duiven aangeschaft van topspelers. Direct of via bonnen op verkopingen van onder andere Ide Hoefs uit Rekem en Thei Zinken in Stein. Om er maar enkele te noemen. Het kon dan ook niet uitblijven dat hij met dit soort succes zou hebben. Vraag aan alle liefhebbers van het SS-Maaskant wie bij de vereniging “De Blauwe Doffer” de lakens heeft uitgedeeld dan schreeuwt iedereen de naam van Ger Conjour heel hard uit. En dat is zeer terecht. Want bij zijn Generaal Kampioenschap heeft hij dit seizoen bij het samenspel nog meer titels in de wacht gesleept. Zo zal hij op 23 november ook nog over de rode loper naar het podium stappen om te worden gehuldigd voor het 2e Vitesse Kampioenschap oude duiven, 3e Midfond Kampioen jarige duiven, 1e Eendaags fondkampioen oude duiven, 1e en 2e Natour Kampioen en 1e Derby Kampioen Natour. De trofeeën die aan deze kampioenschappen zijn verbonden die zullen op zijn tafel   tijdens de feestavond nog eens bekrachtigen dat hij met zijn duiven bijzonder goed heeft gepresteerd. Voor hem mag het petje af en hard worden geklapt. Hij is de beste geweest!!

 

Harie Driessen. (2) Die heeft dit seizoen ook weer danig aan de boom geschud. De keren dat hij een slechte vlucht heeft gehad zijn zeldzaam geweest. Zijn prijzenpercentage is boven de 50% waarvan kopprijzen bij de vleet. En natuurlijk ook weer bloemen voor de overwinning. Daar heeft hij een abonnement op. Hij liet dit seizoen de hele handel bij het samenspel 3 keer een poepje ruiken. Dat was al direct in het begin van het seizoen en wel op Rethel van 20 april en twee keer kort achter mekaar op 8 juni en 23 juni van Chimay. We hebben het hier over Harie Driessen uit Urmond. Al meer dan tien jaar is Harie in het nieuws. Hij speelt met zijn duiven een niveau wat niet is te pruimen. Bij het SS-Maaskant is hij één van de spelers die altijd mee van voren zit. Of nog sterker, hij is de te kloppen man. Dat hij dan ook weer menige keer als kampioen uit de bus komt dat is heel normaal. Dat hij voor het nodige vuurwerk heeft gezorgd dat zeggen zijn behaalde titels. Hij wordt gelauwerd als: 2e Generaal, 1e Kampioen Vitesse oude duiven, 1e en 3e kampioen midfond oude duiven, 1e kampioen Asduif oude duiven, en 2e Kampioen jonge duiven. Dat is niet mis, zou men zeggen. En tot ieders verbazing zag men de naam van Harie ook nog in de uitslagen van menige grote fondvlucht. Harie is een manusje van alles en zijn duiven die bewijzen dat. Zijn crack met ring 6/1792406, die Asduif kampioen bij de oude duiven werd die liet zijn vleugels goed wapperen. Liefst 14 keer miste hij zijn prijs niet en bij mekaar had hij toen ruim 2400 kilometer onder zich laten doorgaan. Met deze super duif is hij nog méér een grote uitblinker geweest. Op 23 november komt Harie op het erepodium als een gevierd man en dat hij dan telkens een daverend applaus krijgt dat is een natuurlijk gegeven. Hij is het generale zilver en al het andere eremetaal beslist waardig.

 

Jan Schmitz. (3) Voor het Generale Kampioenschap was de titelhouder van 2018 ook nu weer een sterke kandidaat. En daar wordt bij deze Jan Schmitz mee bedoelt. Dat hij in het seizoen van 2019 met zijn kleppers weer sterke stukken uithaalde dat is breed gemeten in de media. De gazetten hebben er vol van gestaan en via internet ging hij de wereld over. Ieder seizoen is over Jan Schmitz veel gezegd en geschreven en dat is niet verwonderlijk. Jan is een melker, die zowel met zijn fantastische uitslagen en als liefhebber, ver boven de middelmaat uitreikt. Wat hij door de seizoenen heen met zijn duiven heeft gepresteerd dat ging bij de liefhebbers van mond tot mond. Veel belovend begon hij aan het nieuwe seizoen. Op de vlucht van Chalon en Champagne op 29 april was het al direct raak. Met groot vertoon rolde hij toen SS-Maaskant op. Toen bleek dat zijn vliegploeg in topvorm verkeerde. Dat dit geen suggestie was dat vertoonde zich op 5 mei bij de vlucht vanaf Issoudun. Van die zeer zware vlucht had hij zijn crack met ring 7/1536720 al ’n kwartier in het bakkie zitten voordat de tweede duif van het samenspel aankwam. Zijn succes werd toen 1-6-7-10-15-18-31-59 met 8 duiven. En wat betekende dat nog meer? De ganse horde van 371 deelnemers in het provinciale concours gingen dor de knieën. De gemaakte vliegsnelheid van zijn “720” was onovertrefbaar. Liefst 4847 duiven konden niet tippen aan het tempo wat de crack van Schmitz had gevlogen. Op zaterdag 9 november zal Jan in de zaal van het “Kaar” in Beek groots in het zonnetje worden gezet met deze zegepraal. En op 23 november als de kampioenen van het SS-Maaskant worden gehuldigd zal dat zeker niet minder zijn. Want bij zijn 3e plaats van het Generale kampioenschap wordt hij ook nog 1e Midfond Kampioen, 3e Eendaags Fondkampioen jarige duiven en 2e Eendaags fondkampioen oude duiven. Al de keren dat Jan dan zijn huldiging krijgt zal dat gebeuren onder een luid applaus. En dat verdient hij ten volle!

 

Dit waren dus de 3 besten bij het SS-Maaskant. Ook de andere kampioenen en eerste prijswinnaars krijgen op de kampioenendag een grootse huldiging. Kom dit meemaken en u zult genieten. U bent van harte welkom!!!!!    

 

 

Pie Schepers

Copyright © 2013. All Rights Reserved.