Home

Ger Conjour de Generaal 2019

Ger Conjour

De generale kampioen van het SS-Maaskant 2019.

Die het hele seizoen van 2019 de uitslagen goed heeft bekeken die moet gezien hebben dat de liefhebber Ger Conjour in Stein regelmatig voor in de lijst te vinden was. En men heeft de conclusie kunnen trekken dat we met een top liefhebber te maken hadden. De grappenmaker verbaasde ons om met weinig duiven mee een hoog percentage top prijzen te behalen en het op verschillende vluchten behoorlijk bont te maken. En als we zijn hok accommodatie bekijken dan is die heel bescheiden. Namelijk een heel gewoon tuinhok met twee afdelingen voor de oude vliegduiven, een voor de late jonge duiven en een hokje met ren voor enkele kweekkoppels en dan heb je het ook gehad. Niks bijzonders en heel gewoon. Als we dat vergelijken met de duivenpaleizen waar sommige liefhebbers op spelen, dan mogen we daar zeker bij stilstaan. De verzorging van de duiven is punctueel. Het duivenhok wordt dagelijks gereinigd, meestal twee keer, en verder lekker schoon water en niet veel poespas met medicijnen na het vliegseizoen. Voor, en in het vliegseizoen dan wordt met regelmaat iets aan de duiven toegediend voor trichomonas en de luchtwegen met daarbij de behorende vitaminen. Dat moet, want daar kan het volgens hem niet zonder. En de producten die hij dan gebruikt die zijn van Belgica de Weerd. Hij probeert zijn duiven zo natuurlijk mogelijk gezond te houden en die komen wel vanzelf in vorm als ze fit zijn zegt hij. De duiven worden half januari gekoppeld en brengen en volledige ronde jongen groot. En dan gaan ze op weduwschap. De duiven die hij op zijn hokken heeft zijn van diverse liefhebbers. Want Ger die is ieder seizoen wel een vaste klant van de verkopingen van bonnen. Zo heeft hij duiven van o.a. Sim van Didden uit Beek, Thei Zinken uit Stein, Joop Groenen uit Ool en van Ide Hoefs uit het Belgische Rekum. Zijn beste doffer met ring 1/1062647 is de duif die zijn kleine kolonie duiven kracht inpompte en hem meervoudig kampioen maakte. De bewuste “647” is gekweekt uit de doffer 07/1076379 met de duivin 13/1539879 die respectievelijk van het hok Harie Martens en Thei Zinken uit Stein kwamen. De “647” ontpopte zich als een geweldige kweker. Hij is namelijk de vader van de 7/

1536511 met 3 x de 1e prijs bij het SSM, van de 6/1793472 met 2 x de 1e prijs bij het SSM en van de duivin 6/1793473 die eveneens kopprijzen won. Want Ger die is niet alleen in competitie met doffers maar ook met duivinnen. Waarom niet dan? Het seizoen van 2019 begon hij te kachelen met 15 doffers en 8 duivinnen. Nou en één van die duivinnen, de 8/13511061, die heeft hem menige keer de stuipen op het lijf gejaagd toen ze vroeg op de plank viel. Die duivin komt van het hok Thei Zinken en die kan men 11 keer in de uitslagen vinden van het afgelopen seizoen. Met gevolg dat ze Ger op de kampioenenhuldiging in de spotlight bracht als 3e midfondkampioen en 2e kampioen in de natour. En er zitten nog meer geweldenaars zoals de “blauwe”crack met ring 5/1120903 die op zijn palmares bij het SS-Maaskant 2 keer 1e midfond kampioen werd in 1917 en 1919. Het is een goudklomp van het hok Sim van Didden.

Met het winnen van zijn generale titel is hij in de opperste stemming. Hij zegt: Weet je ik keek vanmiddag nog eens in de uitslaglijsten van het SS-Maaskant en ik moet zeggen< ik wil niet opscheppen> dat ik zelf trots ben op mijn successen. Een aantal jaren geleden had ik nooit durven denken dat mijn naam in dat rijtje met alle grote kampioenen zou staan. En nu in 2019 sta ik er niet alleen bij maar ook nog op de éérste plaats. Ik zal onvergetelijk trots zijn als ik straks bij het samenspel op het podium sta. Het is belangrijk dat ik van mijn goed seizoen kan genieten. Dat is heel anders dan voor enkele jaren terug toen ik door een knieprothese niet het gewenste resultaat bereikte. Ieder seizoen is niet hetzelfde. En als de generale kampioen een veer op zijn hoed gestoken krijgt dan horen enkele uitslagen daar natuurlijk bij. Om te beginnen kreeg hij vier keer de bloemen voor de overwinning. Dat was twee keer op Isnes en wel op 16 juni en 25 augustus en op Chateauroux en La Souterain. En de keren dat hij zilver en brons om zijn nek kreeg gehangen die zijn talrijk. Enige van zijn geweldige uitslagen waren bij het samenspel:

Sens               1 juni

6-9-20-47-51-59-62-69-80

Gien             15 juni

2-11-24-33-46-4751-55

Isnes             16 juni

1-2-29-70-72-91

Chateauroux 21 juni

1-3

La Souterain 22 juni

1

Vierzon         3 aug.

3-27-39

Isnes           25 aug.

1-6-8-10-11-13-28-31-33-36

Sezanne       22 sept.  

2-6-13-42-62

 

En zijn behaalde kampioenschappen dat zijn er heel wat. In zijn vereniging de “Blauwe Doffer” in Nieuwdorp gaat hij weg met liefst 17 kampioenschappen waarbij 7 maal met goud. En die zeven keer waren voor 1e Vitesse oud, 1e midfond jarige, 1e derby oude, 1e derby jarige, 1e asduif, 1e natour,1e Generaal. En bij het SS-Maaskant al niet veel minder. Op de kampioenen-dag die onlangs op 23 november plaats vond was hij de ster van de avond. Het was aanhoudend dat hij met zijn snuit voor de fotograaf stond. In zijn hobby ruimte thuis blinkt het eremetaal van alle kanten. Het zijn mooie stukken zegt Ger maar zo langzamerhand kom ik plaats te kort. De tientallen diploma’s die aan de muur hangen en wat stoffig en vergeeld uitzien die laten zien dan Ger Conjour door de seizoenen heen geen krabber is geweest. Het was een genot om op zijn duivenhok tussen de duiven te zijn. En als die er uitzien als plaatjes dan is dat genoegen nog intenser. Er koerden zo’n 25 doffer en 25 duivinnen op zijn hokken waartussen weer nieuwe aankopen en namelijk van Jan van de Pasch en weer van Thei Zinken. Dat Ger Conjour weer zijn mannetje het volgende seizoen zal staan dat ligt er dubbel en dik op. De relatie tussen melker en duif dat functioneert er goed en met zijn klasse duiven kan het bijna niet mis gaan. In elk geval zal hij weer mee doen voor menige kampioenschappen waaronder het Generale. Dat is nog toekomst.

 

Pie Schepers.    

Copyright © 2013. All Rights Reserved.