Home

Nieuws over samenspelen

 Sportvrienden

 In het afgelopen najaar hebben we als SSM gesproken over een eventuele uitbreiding met betrekking tot het MMS spel.

Onlangs heeft een vergadering plaatsgevonden in ons verenigingslokaal in Meers met diverse afgevaardigden van zowel SSM, SPC en MLS.
Alle Samenspelen hadden met hun achterban overlegt en konden nu hun voorkeuren aangeven. In de eerste plaats deed SSM hun zegje en zei gaven duidelijk aan om het liefst vanaf het seizoen 2020 een groot “nieuw” Samenspel te vormen onder de naam MMS, met  eigen kampioenen en een gezamenlijke feestavond.

Ten tweede gaven ook de diverse afgevaardigden van de verenigingen van MLS aan dat ook hun voorkeur hiernaar uit ging, ook hier waren ze van mening dat dit de beste optie was.

Maar helaas moesten we van de kant van SPC vernemen dat hun achterban deze opvatting totaal niet deelde. Het bestuur wilde wel verdere intensivering met SSM en MLS, maar de diverse verenigingen willen het SPC spel niet loslaten. Hier voelt men dus niets voor een samengaan. Het enige wat SPC wel wil is al samenspelen vanaf Chalons.
Deze week was ik nog even bij Wil van de Bongard in Einighausen en deze gaf duidelijk aan dat veel leden hier nog de hakken in het zand zetten!. Ook voor het komend seizoen ziet hij hier geen verandering in, hier wil men niet samengaan totdat het moment komt dat het door NPO en/of Afdeling Limburg wordt opgelegd.

Met andere woorden, hier komen we op deze manier geen stap verder mee. We hebben ons als SSM ingespannen om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, maar dit blijkt helaas niet mogelijk.
We hebben als bestuur SSM nu besloten om op dezelfde voet verder te spelen als MMS als in 2019, Chalons wordt dan de startvlucht.
Wat het seizoen 2021 gaat brengen moeten we maar eens goed gaan overwegen, ook rekening houdende met nieuwe richtlijnen vanuit NPO en Afdeling Limburg, we houden alle opties open wat dat betreft!

Zodra het programma van het seizoen 2020 door de afdeling Limburg bekend gemaakt wordt zullen we een voorjaarsvergadering inplannen, hier moeten we dus nog even op wachten.

 

Namens bestuur SSM, Lei Martens.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.