Home

Richtlijnen 2015

Het nieuwe seizoen gaat weer bijna van start. De voorbereidingen zijn in volle gang. De richtlijnen en kampioenschappen voor 2015 zijn gereed. Tijdens de jaarvergadering op 21 februari j.l. zijn deze besproken met de bestuursleden van de verenigingen. Grotendeels komen deze overeen met de richtlijnen en kampioenschappen van afgelopen jaar. Er is een aantal wijzigingen, te weten:

 

  • De Union gaat met ingang van dit jaar een samenwerking aan met De Luchtbode-De Zwaluw uit Meers, met als gezamenlijk inzetlokaal het lokaal in Meers. Vanaf volgend jaar (2016) zullen de verenigingen fuseren.
  • Door de NPO is vastgesteld dat invlieg duiven (vrachtduiven) komen te vervallen. Met ingang van 2015 wordt er gesproken over trainingsduiven. Trainingsduiven zijn toegestaan op alle vluchten, met uitzondering van nationale / sectorale vluchten. Zie hiervoor punt 4. van de richtlijnen. Voor het Samenspel Maaskant geldt dat alle duiven in concours dienen te worden gezet óf alle duiven als trainingsduif.
  • De inleg gaat van € 0,08 naar € 0,05. Dit bedrag bestaat uit 4 ct voor de uitrekenaar en 1 ct voor de bekers en extra prijzen (tegoedbonnen voor een zak duivenvoor). De rest van het benodigde bedrag voor de bekers en extra prijzen zal door het Samenspel worden bijgelegd.
  • De richtlijnen worden vanaf dit jaar digitaal, via de website, aangereikt. Liefhebbers die niet (kunnen) beschikken over internet krijgen via de eigen vereniging een exemplaat in witdruk.
  • De sluitingsvlucht "Sezanne" d.d. 27 september zal vanaf dit jaar niet meer meetellen voor het kampioenschappen Natour evenals het generaal kampioenschap.
  • De feestmiddag/-avond zal dit jaar plaatsvinden op 14 november bij café het Centrum in Geleen.

 De richtlijnen en kampioenschappen 2015 zijn te vinden links in het menu onder "informatie".

Sandra Deckers.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.